Correctly recognize several food additives

Warta

Halo, ayo konsultasi produk!

Ngenali kanthi bener sawetara aditif panganan

Pengatur asam: manis lan ora nguntungke yaiku aku

Kanggo entuk panganan kanthi warna, rasa, lan rasa sing enak, roso panganan iku penting banget. Pengatur asam yaiku salah sawijining jinis rasa rasa, uga diarani agen asem. Nambah agen asem ing panganan bisa menehi stimulus sing nyenengake, nambah nafsu makan, lan duwe efek antiseptik tartamtu.

Umume dipérang dadi asam anorganik lan asam organik. Asam anorganik sing umum digunakake ing panganan yaiku asam fosfat, lan asam organik sing umume digunakake yaiku:asam sitrat, asam laktat, asam asetat, asam tartaram, asam malat, asam fumaric, asam askorbat, asam glukonil, lsp.

Asam fosfat bisa ngganti asam sitrat lan asam malat ing industri minuman, utamane minangka agen asem ing omben-omben tanpa woh-wohan ing endi asam sitrat ora cocog. Iki bisa digunakake minangka regulator pH ing industri pembuatan bir, lan minangka solusi nutrisi ragi ing pabrik ragi kanggo ningkatake inti sel. Uga bisa digunakake kanthi kombinasi antioksidan ing lemak kewan, lan bisa digunakake minangka panjelasan cairan sukrosa sajrone proses produksi gula.

Asam sitrat ana ing jaringan tanduran lan kewan lan susu, lan woh jeruk nduweni kandungan sing luwih dhuwur. Asam sitrat kristal iku partikel transparan putih utawa bubuk kristal putih. Asam sitrat anhidrat minangka kristal tanpa warna utawa bubuk putih, tanpa ambu lan tanpa rasa asem. Asam sitrat minangka agen asem paling serbaguna lan serbaguna. Nduweni kelarutan dhuwur lan kemampuan chelating sing kuat kanggo ion logam. Saliyane digunakake minangka agen asem ing panganan, asam sitrat uga digunakake minangka bahan pengawet, sinergis antioksidan, pangatur pH, lsp. Dosis maksimal miturut kabutuhan produksi normal, lan ADI ora ana watesan.

Asam laktat asline ditemokake ing yogurt, mula jenenge. Asam laktat panganan (50% isi) bisa digunakake minangka agen asem ing omben-omben alus, minuman yogurt, anggur sintetis, cuka sintetis, kecap, pedhes, asam, lsp. Kimchi lan sauerkraut digawe saka fermentasi asam laktat ora mung duwe efek saka bumbu, nanging uga duwe efek nyegah tuwuhing bakteri.

Asam malat ana ing apel, mula jenenge. Wis rasane asem sing lembut lan awet. Miturut teori, bisa ngganti utawa total asam sitrat sing digunakake ing panganan lan omben-omben. Ing kahanan entuk efek sing padha, dosis rata-rata 8% -12% kurang saka asam sitrat (fraksi massa). Utamane, asam malat digunakake ing panganan sing ana rasane woh, omben-omben karbonat, lsp. Sing bisa nambah rasa woh kanthi efektif. Ing Amerika Serikat, asam malat terus digunakake ing panganan anyar. Jumlah maksimum miturut kabutuhan produksi normal, lan ADI ora butuh peraturan khusus.

2

Pengawet: Ayo patang musim dadi aman lan awal nggunakake

Pengawet, minangka jeneng, minangka aditif panganan sing digunakake kanggo njaga panganan sing gampang rusak kayata sayuran, woh-wohan, lan daging sing seger. Amarga bahan pengawet, sosis ham, sosis, daging kaleng sing dikemas kaleng lan panganan liyane sing didol ing supermarket bisa njaga rasane suwe-suwe; amarga pengawet, kita bisa mangan jarak adoh sing diangkut saka papan liya kabeh taun. Sayuran seger lan woh-wohan.

Pengawet sing umum digunakake kanggo panganan kalebu asam benzoat, butylhydroxyanisole lan dibutylhydroxytoluene. Antarane, butyl hydroxyanisole minangka bahan pengawet sing apik, lan ora beracun sajrone konsentrasi watesan standar. Dosis maksimal ing panganan kudu ora ngluwihi 0,2 g / kg ing babagan lemak. Yen dosis 0,02%, luwih saka 0,01%. Efek antioksidan ditambah 10%. Minangka antioksidan sing larut ing lemak, hidroksyanisol butilasi cocog kanggo panganan berminyak lan panganan sing akeh lemak. Amarga stabilitas termal sing apik, bisa digunakake nalika nggoreng utawa manggang.

Ing taun-taun pungkasan, riset babagan pengawet alami narik kawigaten banget saka ilmuwan saka saindenging jagad, lan pirang-pirang produk pengawet alami umume disambut dening masarakat, kayata polifenol teh, vitamin E alami, polisidin lan kitosan.

Minangka kanggo woh-wohan sing dituku ing saben dinane, para ahli nyaranake manawa bisnis nggunakake preservatif kanthi bener, konsumen ora kudu kuwatir karo masalah keamanan.

3

Pengawet: ngluwihi umur panganan

Pengawet panganan bisa nyegah kegiatan mikroba, nyegah panganan supaya ora rusak lan ngrusak, mula bisa nambah umur panganan. Umume omben-omben lan panganan sing dikemas pengin disimpen suwe, lan pengawet panganan asring ditambahake. Amarga ana gandhengane karo kesehatan masarakat, pengawet panganan paling akeh diwatesi ing antarane kabeh jinis pengawet.

negara saya mung wis nyetujoni luwih saka 30 pengawet panganan sing diidini, kabeh kalebu beracun rendah lan luwih aman. Sadurunge disetujoni kanggo digunakake, dheweke wis ngalami akeh eksperimen ilmiah, kalebu tes kewan, keracunan lan tes toksikologi lan identifikasi, lan wis dikonfirmasi manawa ora bakal nyebabake cilaka akut, subakut utawa kronis ing awak manungsa.

Umume digunakake yaiku asam benzoat, natrium benzoat, asam sorbic, sorbate kalium, kalsium propionat, lsp. Ing taun-taun pungkasan, pengawet panganan wis wiwit berkembang ing arah keamanan, nutrisi, lan bebas polusi. Pengawet anyar kayata glukosa, oksidase, protamin, lysozyme, bakteri asam laktat, kitosan, produk dekomposisi pektin, lsp. Lan disetujoni kanggo digunakake dening negara.

Kasunyatane, anggere macem-macem, jumlah lan ruang lingkup pengawet panganan sing digunakake dening pabrikan panganan dikendhaleni kanthi ketat ing ruang lingkup sing wis ditemtokake ing standar nasional "Standar Sanitasi kanggo Panganggo Aditif Panganan", ora bakal ana bahaya tumrap kesehatan manungsa, lan masarakat bisa yakin manawa bisa dipangan.

Contone, panganan sing katon ing pasar biasane ngemot pengawet kayata kalium sorbate lan sodium benzoat. Rong bahan pengawet sing paling umum digunakake umume diekskripsikake ing urin lan ora ana ing awak sawise diombe dening awak manungsa. Ngumpulake

4

Yen ora ana aditif panganan

Yen ora ana antioksidan-

Panganan berminyak, yaiku lemak kewan lan sayuran alami utawa panganan sing digoreng, bakal nyebabake rasa ranciditas amarga oksidasi sajrone wektu sing cendhak. Produsen mung bisa nggoreng lan adol. Distributor kudu nganyari rak saben dina. Konsumen malah bakal kelangan rasa aman. Transportasi panganan sing adoh uga ora bisa ditindakake.

Yen ora ana persiapan enzim-

Roti kukus sing dipangan wong Tionghoa ora bakal alus lan enak kaya saiki. Wong Eropa mung bisa mangan roti kenceng kaya nalika Abad Pertengahan. Siji-sijine perkara sing bisa dipercaya wong ing bumi yaiku asam lambung lan ludah.

Yen ora ana humectant-

Sosis ham, sosis, lan daging sing dikemas kaleng bakal ditinggalake ing meja kita, amarga kelangan jus asline sajrone diproses nggawe rasane kaya chewing wax; iwak, urang lan panganan laut liyane ora bisa nglegakake napsu masarakat pedalaman, amarga protein bakal ilang nalika proses panyimpenan adhem. Denaturasi lan beku lan ilang cair akeh; sing luwih tragis yaiku yen kelangan rehidrasi lan malah ora bisa mangan mi instan.

Yen ora ana panganan stabilisator-

Ing mangsa panas, es krim sing paling disenengi bakal kebak turahan es ing kulkas. Sayang banget mangan kaya es batu; mesakake dibuwang; susu kakao, susu jus buah, yoghurt sterilisasi, macem-macem yogurt aduk, susu aktif, lsp. Ora bisa diombe, sanajan susu ing suket mesthi diperes.

Yen ora ana emulsifier——

Fenomena lapisan susu lan banyu sing aneh katon ing omben-omben. Gula ing produk coklat gampang dikristal, roti ora gampang disimpen, panganan margarin lan kaleng dipisahake karo minyak lan banyu, lan permen karet gelembung lan gelembung gampang dicelupake lan ditempelake ing untu.

Yen ora ana agen ragi-

Roti kukus sing ditresnani wong sisih lor bakal wegah nyerah, lan kue sing disenengi wong kidul. Masarakat ing saindenging negara kudu pamitan karo tongkat adonan goreng sing wis dipangan luwih saka 900 taun kepungkur.

Cekakipun, yen ora ana bahan aditif panganan, ora bakal ana industri panganan modern sing wis maju banget, lan ora bakal ana panguripan modern kanthi kualitas dhuwur.

Sumber: Artikel miturut Food Original


Wektu kiriman: Jul-16-2021