calcium propionate uses

Warta

Halo, ayo konsultasi produk!

panggunaan kalsium propionat

Propanoat kalsium utawa kalsium propionatnduweni rumus Ca (C2H5COO) 2. Iki minangka uyah kalsium saka asam propanoat.

Isinipun
1Gunakake
2Banning
3Rujukan
4Hubungi eksternal
Migunakake
Minangka aditif panganan, didhaptar minangka nomer E 282 ing Codex Alimentarius. Kalsium propionat digunakake minangka pengawet ing macem-macem jinis produk, kalebu: roti, barang panggang liyane, daging olahan, whey, lan produk susu liyane. [2] Ing tetanen, digunakake, antara liya, kanggo nyegah demam susu ing sapi lan minangka suplemen pakan. [3] Propionat nyegah mikroba saka ngasilake energi sing dibutuhake, kaya benzoat. Nanging, ora kaya benzoat, propionat ora mbutuhake lingkungan asam. [4]

Kalsium propionat digunakake ing produk roti minangka penghambat cetakan, biasane 0,1-0,4% [5] (sanajan pakan kewan bisa ngemot nganti 1%). Kontaminasi jamur dianggep minangka masalah serius tumrap para tukang roti, lan kahanan sing umume ditemokake ing panggangan sing saiki kondhisi optimal kanggo tuwuh jamur. [6]

Sawetara dekade kepungkur, Bacillus mesentericus (tali), dadi masalah serius, [7] nanging praktik sanitasi sing luwih apik saiki ing toko roti, ditambah karo omzet cepet produk rampung, meh ngilangi bentuk rusak iki. [Kutipan] Kalsium propionat lan natrium propionat efektif kanggo tali B. mesentericus lan cetakan. [8]

Metabolisme propionat diwiwiti kanthi konversi dadi propionil coenzyme A (propionyl-CoA), minangka langkah kaping pisanan ing metabolisme asam karboksilat. Amarga asam propanoat duwe telung karbon, propionil-CoA bisa langsung ora mlebu ing oksidasi beta utawa siklus asam sitrat. Ing umume vertebrata, propionyl-CoA karboksilasi dadi D-methylmalonyl-CoA, sing isomer dadi L-methylmalonyl-CoA. Enzim sing gumantung karo vitamin B12 nggawe katalis saka susunan L-methylmalonyl-CoA dadi succinyl-CoA, sing kalebu siklus asam sitrat lan bisa dilebokake ing kono.

Bocah-bocah ditantang karo kalsium propionat utawa plasebo liwat roti saben dinane ing uji coba crossover kontrol plasebo kaping pindho. Sanajan ora ana prabédan signifikan kanthi rong langkah, prabédan signifikan sacara statistik ditemokake ing proporsi bocah sing tumindak "saya parah" kanthi tantangan (52%), dibandhingake karo proporsi sing perilaku "apik" kanthi tantangan (19%). [ 9] Nalika asam propanoat diinfus langsung menyang otak tikus, ngasilake perilaku sing bisa dibalekake (kayata hiperaktif, dystonia, gangguan sosial, ketekunan) lan owah-owahan otak (kayata neuroinflamasi bawaan, depresi glutation) sebagian nuladha autisme manungsa. [10]

Kalsium propionat bisa digunakake minangka fungisida ing woh. [11]

Ing panliten taun 1973 sing dilaporake dening EPA, administrasi banyu saka 180 ppm kalsium propionat ditemokake rada beracun tumrap sunfish bluegill. [12]

Larangan [sunting]
Propanoat kalsium wis dilarang ing negara-negara tartamtu kayata Rusia amarga alergi lan kembung tartamtu. [Kutipan] Ora dilarang ing China. [13]


Wektu kiriman: Jul-20-2021